RETOUR EN VIDEO SUR LE CONCERT DE DEN HAAG (NL)

See the best of video on YouTube

SOIREE MAROCAINE O.A SALMA RACHID EN ISSAM KAMAL

Wegens familieomstandigheden geeft Houda Saad de komende weken geen concerten en vervalt daarmee ook haar optreden in Den Haag. Daarom is het programma op 28 februari versterkt met het optreden van de bekende Marokkaanse zangeres Salma Rachid. De rest van het programma is ongewijzigd.

… Soirée Marocaine is een avond in het teken van de veelzijdigheid van de Marokkaanse muziek. De optredende artiesten maken daarnaast muzikale uitstapjes naar de westerse jazz en de klassieke Arabische muziek van het midden oosten. Met o.a. Salma Rachid, Issam Kamal en het Ahaddaf Quartet.

Zanger Issam Kamal is de oprichter en voormalig bandleider van de beroemde Marokkaanse groep Mazagan. Zijn muziek herbergt vele stijlen waaronder pop en raï. Dit is ook terug te zien in zijn samenwerkingspartners zoals de bekende producer RedOne en zanger Khaled. Voor deze gelegenheid zal zijn focus op jazz en fusion liggen.

De jazzmusici van het Ahaddaf Quartet werken graag samen met bijzondere vocalisten in de Marokkaanse- en Arabische muziek. Door een uitbreiding in snaar- en percussie-instrumenten creëren ze een ensemble dat op unieke wijze deze sterren begeleid. Ook brengen de zangers en zangeressen nieuw werk ten gehore van het ensemble. De wereldmuziek van het ensemble herbergt Andalusische muziek, jazz, melhoun en klassiek Arabische muziek. Het Ahaddaf quartet bestaat uit Francesco Bongiorno op drums, Aki Spadaro op piano, Marko Bonarius op contrabas en Mohamed Ahaddaf op Ud.

Source: zuiderstrandtheater.nl

<>

 

Share:

Leave a Reply

2023 © Issam Kamal